Hamilton miért nem kapott egykiállásos stratégiát a versenyen?

Hamilton miért nem kapott egykiállásos stratégiát a versenyen?

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A hétszeres világbajnok is úgy érezte, hogy bőven van még tartalék az abroncsaiban – Toto Wolff viszont elmagyarázta, miért hívták ki korán másodszor is.

A vasárnapi Formula-1-es Belga Nagydíjon bár George Russell elsőként ért célba, az utólagos kizárás miatt győzelme semmissé vált. Russell egyedüliként egykiállásos taktikával teljesítette a 44 körös távot, igaz, a hajrában Lewis Hamilton utolérte, de megelőzni már nem sikerült. Hamilton érezhetően elégedetlen volt a csapat másik stratégiájával szemben. A két versenyző tárgyalása után kiderült, hogy a taktikai döntést a csapat hozta meg, és bár Hamilton állítása szerint maradt még gumi az autóján, a tisztázs végén boldognak érezte magát és várta a nyári szünetet.
Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője szerint az eltérő stratégia mögött az állt, hogy biztosítsák a pályapozíciójukat az elől haladó hátrébb sorolt autók ellen. Wolff elmondása szerint mindenki más a kétkiállásos stratégiát választotta volna, és nem számítottak arra, hogy Russell egy kiállással életben tartja az abroncsait. A csapatvezető örült, hogy nem kellett megkérdőjelezniük döntésüket a sorrend megcserélésével, és Hamiltonnal elérniük az első helyet.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések