A Wolff szerint a dobogóért is harcban lehettünk volna – Egy interjú a F1VILÁG.HU-nal

A Wolff szerint a dobogóért is harcban lehettünk volna – Egy interjú a F1VILÁG.HU-nal

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Wolff: A dobogóért is harcban lehettünk volna – F1VILÁG.HU

A Mercedes pilótái, George Russell és Lewis Hamilton, a Japán Nagydíjon Charles Leclerc-höz hasonló stratégiával próbáltak volna a dobogó közelébe kerülni, azonban nem sikerült kellően hosszú etapot teljesíteniük a kemény keverékeken. Ennek következtében hetedik és kilencedik pozícióból rajtolva, végül fordított sorrendben, kilencedik és hetedik helyen értek célba.
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff, a versenyt azt mondta, hogy „ott végezték, ahonnan indultak”, mivel a versenyen jelentős tempóingadozások tapasztalhatók voltak az egész hétvégén.
Az első körös piros zászlós megszakítás során a Mercedes váratlanul módosította a gumistratégiáját, aminek következtében kétkiállásos stratégiára váltottak. A hosszabb kemény keverékes etap helyett hamarabb cserélniük kellett a közepes abroncsokra.
A csapat szerint az elején stabil volt a tempójuk, az ellenfelek sem távolodtak el nagyon, ám egy idő után hirtelen jelentős sebességvesztést tapasztaltak, amivel a kétkiállásos stratégia vált szükségessé. Hamilton szerint az eltérő stratégia sem lett volna biztos siker a Mercedes számára a versenyen.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések