Newey engedménye és az F1 szupercsapatának szétszakadása

Newey engedménye és az F1 szupercsapatának szétszakadása

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Red Bull Racing hivatalos közleménye megerősíti és konkretizálja Adrian Newey távozásának körülményeit: a sztármérnök még közel egy évig a csapattal marad, de az F1-gyel már nem foglalkozik.

A Red Bull Racing hivatalos közleménye megerősítette Adrian Newey távozását a csapattól, és elárulta, hogy a tervező még egy évig marad a Red Bullnál, de már nem fog foglalkozni az F1-gyel. Newey arra koncentrál majd, hogy befejezze az RB17-es hiperautó fejlesztését. A későbbiekben Newey szabadon csatlakozhat egy másik csapathoz, és „kertészkedési szabadságát” kezdi meg, hogy egy évig ne dolgozzon az F1-es fejlesztéseken.

Newey köszönetet mondott a Red Bull Racing csapatának az együttműködésért az elmúlt 18 év alatt, és elmondta, hogy most jött el számára az idő az átadásra és új kihívások keresésére. Newey barátságot kötött Christiannal [Horner], aki üzleti partnerévé és családi barátjává vált. A Red Bull csapatfőnöke, Horner is kiemelte Adrian Newey zsenialitását és annak jelentőségét a csapatnál eltöltött évek alatt. Azok 20 év alatt, amikor az F1-ben dolgoztak, 13 bajnoki címet nyertek Newey tervezései által.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések