A McLaren belső csatatéren: meddig tartható egyenrangúság?

A McLaren belső csatatéren: meddig tartható egyenrangúság?

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A csapaton belüli súrlódások előbb-utóbb elkerülhetetlenek lesznek, de a McLaren egyelőre szeretné megtartani a két egyenrangú versenyzőt – kérdés, hogy ez meddig sikerülhet…

A Formula-1 történetében több házon belüli rivalizálás is előfordult, melyek megrendítették az istállók belső rendjét, például Senna-Prost vagy Hamilton-Rosberg esetében. Az Alonso-Hamilton konfliktus 2007-ben súlyos következményekkel járt a McLaren csapatára nézve, és hasonló helyzet alakulhat ki a jelenlegi csapatukban is. A zavarok jelei már a Hungaroringen is érződtek, ahol sikerült elkerülni a botrányt, de árnyékot vetettek az amúgy nagyszerű kettős győzelemre.

Zak Brown szerint a kulcs az, hogy a csapat képes legyen kezelni két egyenrangú versenyzőjét, akik mindketten első számú pozíciót akarnak elérni, de tisztában vannak vele, hogy két első számú autóval versenyeznek. Brown hangsúlyozza, hogy mindig egyenlően bánnak velük, és ha szükséges, egyiküknek előnyt biztosítanak a világbajnoki címért való harcban. A csapatfőnök szerint szerencsések, hogy ilyen két versenyzőjük van, és az általa és Andrea Stella által felépített kultúra tiszteletben tartása, valamint az egyenlőség kulcsfontosságú a csapat sikere szempontjából.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések