Az F1 és a MotoGP a kezedben: friss csütörtöki hírek

Az F1 és a MotoGP a kezedben: friss csütörtöki hírek
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Elkészül a Williams karosszériája a Japán Nagydíjra, a Mercedes rájött, hogy a meleg nagy ellensége, seggfejnek nevezték Alonsót és Russellt, beszáll a Formula-E-be a Lola és a Yamaha.

James Vowles, a Williams csapatfőnöke szerint jól állnak Alex Albon autójának, amely a sérüléseket az Ausztrál Nagydíj szabadedzésén szenvedte, karosszériajavításával, és időben elkészül majd Suzukára. A Melbourne-ben elkezdett munkálatoknak köszönhetően könnyen képet kaptak az autó sérüléseiről és pontosan tervezhettek a javítással kapcsolatban.

A Formula-1 múltjában ritka esemény Logan Sargeant autójának félreállítása, mely 1986 óta nem fordult elő, de voltak korábbi érdekes esetek is. A döntést Helmut Marko logikusnak találja, melynek akár 10 millió dolláros tétje is lehet.

A Dorna Sports, mely a MotoGP és a Superbike-világbajnokság kereskedelmi jogait birtokolja, eladási spekulációk középpontjában áll, s a Financial Times beszámolt egy megkötött egyezségről a Liberty Mediával a Formula-1 felvásárlásáról. A vitatott Mercedes-ülésre rengeteg jelölt van, de még nem dőlt el, hogy ki kapja meg, melyről a Pitwall Talk című F1-es műsorban beszéltek.

A Mercedesnél fontos felismerés történt Ausztráliában a W15-vel kapcsolatban, miszerint az autó gyengébben teljesít, amikor az aszfalt felmelegszik. A Helmut Marko tartogatott információkat Ricciardo ultimátumáról, Lawson véleményéről és egyéb hírekről tagadja. Egy csokornyi érdekes vagy keresetlen megjegyzés érkezett F1-es véleményvezérektől a hétvégi események kapcsán, melyekre reagálva voltak kritikák és pozitív vélemények egyaránt.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések