Ez a motorsport művészete: Alonso védelmére kelt az Aston Martin főnöke

Kép forrása: F1világ
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Közleményben kelt Fernando Alonso védelmére az Aston Martin Forma-1-es csapatát irányító Mike Krack azok után, hogy a kétszeres világbajnokot „veszélyes vezetés” miatt megbüntették múlt vasárnap, Ausztráliában.F1VILÁG.HU – Hírek

Fernando Alonso jó úton volt a 6. hely megszerzésében Melbourne-ben, azonban George Russell Mercedes pilóta nyomást gyakorolt rá az utolsó körökben. Russell azonban túl közel került Alonso autójához az 57. körben, és elveszítette az uralmat az autója felett, majd falnak ütközött. A versenybíróknak vizsgálatot kellett indítaniuk, mert a Mercedes csapat gyanította, hogy Alonso szándékosan lassított Russell előtt. Megállapítást nyert, hogy Alonso korábban lassított, ezért 20 másodperces időbüntetést kapott, aminek következtében visszaesett a 8. helyre.

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack közleményben támogatta Alonsot és nem értett egyet a bírói döntéssel, hangsúlyozva, hogy Alonso nem szándékosan akart balesetet okozni Russellnek. Alonso is csalódott volt a büntetés miatt, úgy érzi, sportról van szó, és nem érte meg a büntetést.

Alonso rámutatott, hogy a versenyzés művészete magában foglalja az egyedi stílusokat és taktikákat, és nem minden kanyart teljesítünk ugyanazzal a tempóval. A tapasztalt pilóta szerint nem lehet minden kanyart ugyanolyan módon megközelíteni, és az ilyen büntetések meglepőek.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések