Az F1 világát felpezsdítő események a szerdai nap

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Először szólalt meg a botrány kapcsán Toto Wolff, Sainz szerint másképp viselkedik a 2024-es Ferrari, az FIA a 2026-os F1-es autókat tervezi: egy helyen a napi hírek.

A Mercedes F1-es csapatfőnöke, Toto Wolff úgy nyilatkozott, hogy a múlt heti botrány sokkoló volt és egy új szintet jelentett, amikor a családjára céloztak. Nincs átfedés a munkájukban, és mindketten elég professzionálisak ahhoz, hogy távol tartsák egymástól a szakterületeiket.

Az FIA igazgatója, Nikolas Tombazis szerint a céljuk az F1 reformálása, könnyebb autók, nagyobb gumik és az előzések élvezhetőségének növelése. Carlos Sainz szerint azonban addig nem lehet pontosan látni, hogy milyen lesz az autó viselkedése a gumikkal és a tempóval, amíg nem tesznek fel üzemanyagot és használt gumikat.

A Williams vezetője, James Vowles elismerte, hogy voltak más opcióik Logan Sargeant helyett, de hisznek a fiatal amerikai pilóta fejlődésében. A Red Bull ünnepelt, mert megvédték a világbajnoki címüket, és a pilóták értékelésében az első két helyet szerezték meg. Max Verstappen szerint nem hiányoznak neki a szoros csaták Lewis Hamiltonnal, de motiválta, hogy Sergio Perez eredményei őt is felfokozták. A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella Fernando Alonsót a legteljesebb versenyzőnek tartja, és a csapatuk egyik versenyzőjét is az F1 három legjobb pilótája közé sorolja. Az Aston Martin versenyzőinek kiállása még a nehéz pillanatokban is lenyűgözte a csapatfőnöküket, Mike Kracket. Michael Schumacher balesetének tizedik évfordulója közeleg, és Németországban megjelenik egy ötrészes sorozat a pilóta életéről.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések