Az F1 2024-es rajtrácson felkiáltóan hatalmas szponzorációs szerződései – a világ legnagyobb márkanév!

Kép forrása: hu.motorsport
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Az 5 legnagyobb szponzorációs szerződés a 2024-es F1-es rajtrácson

A Forma-1 a világon rendkívül népszerű sport, ezért nem meglepő, hogy sok nagy cég jelen van benne, mind csapatokként, mind szponzorokként. Az öt legnagyobb szponzorációs szerződés jelenleg a következő:

1. Red Bull – Oracle: A Red Bull és az Oracle 90 millió dollárért névadó szponzorációval működik együtt, továbbá technológiai támogatást nyújtanak a csapatnak.

2. Aston Martin – Aramco: Az Aramco, a szaúdi olajcég évente 75 millió dollárt fizet az Aston Martin-csapatnak névadó szponzorációért, továbbá 10% tulajdonrésze is van az istállóban. Ők a Forma-1 partnerei is, 10 évi szerződéssel és 450 millió dolláros fizetséggel.

3. Mercedes – Petronas: A Petronas, a maláj olajcég 2010 óta áll a Mercedes mellett és évente 70 millió dollárt fizet nekik.

4. Sauber – Stake: A sportfogadással és kriptokaszinóval foglalkozó Stake lett a korábbi Alfa Romeo-csapat névadó szponzora 50 millió dolláros szerződéssel.

5. Red Bull – ByBit: A kriptovalutákkal foglalkozó ByBit továbbra is erős partnerséget ápol a Red Bull-lal, 40 millió dollárért.

Mindeközben a Red Bull tesztpilótája szerint unalmas lesz a 2024-es szezon, míg Verstappen lelkes visszajelzéseket adott, miután tesztelte a DTM-es Ferrarit.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések