Toto Wolff folytatja a Mercedes F1-es főnökeként a hosszabbítás után!

Kép forrása: F1világ
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

2026 végéig biztosan a Mercedes csapatát irányítja majd a Forma-1-ben Toto Wolff — ezt az osztrák szakember árulta el a minap egy interjúban, miután megállapodott a német gyártó vezetőségével.F1VILÁG.HU – Hírek

Toto Wolff 2013-ban lett a Mercedes F1-es csapatfőnöke, és jelenleg 33 százalékban birtokolja a csapatot. Wolff, az INEOS-főnök Jim Ratcliffe és a Mercedes-Benz vezérigazgatója, Ola Källenius közösen úgy döntött, hogy egy stabil menedzsmentdel próbálnak visszatérni a Forma-1 élére. Ezért Toto Wolff aláírt egy új, három évre szóló szerződést, melynek értelmében 2026 végéig ő marad a német F1-es csapat első embere.

Wolff úgy nyilatkozott, hogy a legfontosabb a bizalom egymás között, hiszen mindkét fél a nyereséget szeretné maximalizálni, melyhez elengedhetetlen a győzelem. Wolff hangsúlyozza, hogy nem ragaszkodik olyan pozícióhoz, amit valaki más jobban végezne, és mindig körülveszi magát olyan emberekkel, akik őszintén mondják el véleményüket. Az elmúlt két szezon nem hozott túl sok sikert a Mercedes számára, de a szerződésében nincsenek teljesítménnyel kapcsolatos záradékok.

Wolff számára a kockázat a kimerülést jelenti, és ezért vállalja a mai kihívásokat is, még akkor is, ha nagyon nehéz helyzetekkel szembesül.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések