Vasseur: Több hibát fog elkövetni Verstappen, ha…

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Ferrari F1-es csapatfőnöke elismerte: az egész szezont dominálta a Red Bull hollandja – de úgy érzi, más lenne a helyzet, ha nyomás alá tudnák helyezni.

A 2023-as Formula-1-es szezonban Max Verstappen abszolút dominanciájáról beszélünk, aki 21 győzelmet aratott a Red Bull színeiben, és ebből 19-et ő maga nyert meg. A 26 éves holland pilóta rekordokat döntve harmadszor lett világbajnok a szezon során.

Az szakértők és a versenytársak is elismerték Verstappen teljesítményét, kiemelve, hogy hibátlanul teljesítette az egész évadot. Még a Ferrari csapatfőnöke, Frederik Vasseur is elismerte ezt, aki szerint a holland versenyző gyakorlatilag nem követett el hibát az egész szezonban.

Azonban Vasseur úgy érzi, hogy Verstappen hajlamos lenne több hibát elkövetni, ha valaki közel kerülne hozzá és nyomást gyakorolna rá. Ez lehet a kulcs a következő, 2024-es szezonban, hogy valaki közel kerüljön hozzá és versenyben tudjon maradni vele.

Bár Verstappent nem sikerült nyomás alá helyezni az idei szezonban, az utolsó két-három versenyen és Szingapúrban láttunk néhány hibát tőle. Azonban egyszerűen túl nagy volt az előnye ahhoz, hogy valaki nyomást tudjon helyezni rá.

Összességében Verstappen dominánsan teljesítette a 2023-as F1-es szezont, és lehetetlen volt felvenni vele a versenyt.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések