Versenyzői fizetések az F1-ben: Hamilton nagyobb összeget keres, mint csapattársa, míg Verstappen a legjobban fizetett pilóta

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Forbes kiadta a 2023-ban 10 legjobban kereső F1-es pilóta listáját, amelyet a pontok arányában is érdemes megvizsgálni.

A Forbes megjelentette a legfrissebb Forma-1-es pilóták fizetési listáját a szezon végén. Max Verstappen vezeti ezt a listát 70 millió dolláros összeggel, melyből 25 millió dollárt különböző bónuszokkal keres. Lewis Hamilton a második helyen található 55 millió dolláros alapfizetéssel. Fernando Alonso a harmadik helyet foglalja el 24 millió dolláros garantált fizetéssel és további 10 millió dollár bónusszal. Sergio Pérez többet keresett bónuszokkal, mint alapfizetéssel, de még így is csak a Verstappen fizetésének 37%-át teheti el. George Russell és Lewis Hamilton között hatalmas a különbség, hiszen Russell csak a világbajnok fizetésének 16%-át kapta meg. Az ár-érték arányban George Russell volt a legjobb befektetés a csapatának, mivel a Mercedesnek csak 51 ezer dollárt kellett fizetnie egy pontért, míg Hamiltonnál ez az összeg 235 ezer dollár volt. Verstappen magas fizetése miatt ő sem áll olyan jól az ár-érték arányban, de a megszerzett pontok alapján sikerült leszorítania egy pont értékét 121 ezer dollárra.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések