Button visszatérésével és a Sauber új névével már izgalmas marad péntek

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Kiderült, milyen néven fut jövőre az Alfa Romeóval szakító Sauber, az AlphaTauri esetében azonban elmaradt a nagy változás. Jenson Button újra versenyezni fog! Pénteki híreink.

Alex Albon elmondása szerint megérti, hogy milyen úton halad előre a Williams, de közben a saját karrierjére is kell figyelnie. Emellett érdekes információkat osztott meg az autó fejlesztéséről.

Az FIA közzétette a 2024-es F1-es nevezési listát, amely tartalmazza a hivatalos csapatneveket. Ebből kiderült, hogy a Kick.com megvásárolta a jogokat, így a Sauber F1-es autóknak a következő két szezonban a cég nevét kell viselniük.

Jan Lammers, az 1988-as Le Mans-i verseny győztese szerint jövőre sokkal nehezebb dolga lesz a Red Bullnak. Két csapatot nevezett meg, mint potenciális 2024-es versenytársakat.

Christian Horner is megerősítette, hogy lehetetlen, hogy a Red Bull jövőre hasonlóan teljesítsen, mint 2023-ban.

Jenson Button, a 2009-es Formula-1-es világbajnok, először 2019 óta teljesít majd egy teljes szezont bármilyen versenysorozatban. 2024-ben az endurance-világbajnokságon fog indulni.

Azt spekulálják, hogy Lewis Hamilton esetleg Max Verstappen csapattársa lehetne a Red Bullnál. Johnny Herbert, a háromszoros nagydíjgyőztes szakértő szerint egy ilyen kombináció nem működne, különösen ott, ahol Hamilton a „új fiú” lenne.

A WTCR megszűnése után a TCR Világsorozat vette át a túraautózás nemzetközi csúcsversenysorozatának szerepét. A sorozat immár az FIA által szankcionált verseny és hivatalos neve 2024-ben FIA TCR World Tour lesz.

Max Verstappen ebben a szezonban összesen tizenhat F1-es rekordot döntött meg. A Red Bull pilótája rendkívül domináns szezont teljesített, bár a versenynaptár és a pontrendszer is előnyére játszott. Azonban a Mercedes még mindig tartja a rekordot a legtöbb dobogós helyezés egy szezonban, ez a 2016-os szezonból származik.

A hírek szerint 2023 világbajnoka mintegy 70 millió dollárnyi bevételhez jutott az idény során, azonban a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint sem a pénz, sem a sikerek, sem a hírnév nem változtatta meg Max Verstappent.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések