Az FIA lépéseket fontolgat a túl egyforma F1-es autók ellen

Az FIA lépéseket fontolgat a túl egyforma F1-es autók ellen

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Hasonló színek, kevésbé felismerhető sisakok: a sportág vezérei megkülönböztethető autókat szeretnének – de nem szabályokkal kényszerítenék a csapatokat.

Az Formula-1 rajongói és a Motorsport szaklap is kiemelik, hogy az autók színei sokszor nagyon hasonlítanak egymásra, különösen az éjszakai futamokon. A csapatok a tömegcsökkentés miatt egyre kevesebb festéket használnak, ami tovább fokozza a hasonlóságokat. Az FIA és az F1-es csapatok egyeztetnek arról, hogyan lehetne megváltoztatni ezt a tendenciát anélkül, hogy szigorú szabályozást vezetnének be.

Nikolas Tombazis, az FIA igazgatója szerint a csapatoknak egymással kellene kommunikálniuk az autóik színeiről annak érdekében, hogy azok megkülönböztethetők legyenek. A sisakok esetében is probléma, hogy azok már nem olyan jellegzetesek mint régen, és nehezen azonosíthatók a pilóták által viselt színek alapján, főleg a halótól is eltakarva. Tombazisék remélik, hogy a csapatok belátják a változtatás fontosságát ezen a téren is, mégpedig a pilóták könnyebb azonosíthatósága érdekében.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések