Ricciardo átalakulása: főnöke szerint elveszett belőle a gyilkos ösztön

Ricciardo átalakulása: főnöke szerint elveszett belőle a gyilkos ösztön

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Helmut Marko elmondta azt is, szerinte mikor vett nagyon rossz irányt az alighanem az F1-ből örökre távozó Daniel Ricciardo karrierje.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója részletezte, miért nem tért vissza Daniel Ricciardo a Red Bull Racing csapatához, kijelentve, hogy szerinte hol hibázott az ausztrál pilóta karrierje. Marko szerint Ricciardo elvesztette a tempóját és a gyilkos ösztönét, ami miatt nem tudott versenyképes autót kapni. A Red Bullnál töltött idő alatt Ricciardo messziről indított előzéseiről lett ismert, amelyekkel meglepően sikerre vitte azokat.

Marko elárulta, hogy Ricciardo fenntartásokkal volt a Honda motorral szemben, és inkább a Renault ígéreteire hallgatott. A távozása mögött nem volt jelentős pénzügyi különbség a Red Bull és a Renault ajánlatai között. A Red Bullnál bemutatkozó Ricciardo sikeres időszakot tudhat maga mögött, de végül a feltörekvő Max Verstappen miatt választotta a Renault-t.

Marko szerint Ricciardo nagy tehetség, de nem volt elég jó teljesítménye a Red Bull Racinghez való visszatéréshez. Azt is elmondta, hogy a Liam Lawsont való esetleges megtartásáért kellett elengedniük Ricciardót, és Sergio Pérezt sem tudta volna leváltani. Végül Marko úgy véli, hogy bár Ricciardo képes volt mutatni egyes versenyeken a potenciálját, ám nem elegendő szinten, és ezért nem térhetett vissza a Red Bull Racinghez.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések