Az F1-es futamgyőztes karrierje végleg befuccsolhat a Magyar Nagydíj után

Az F1-es futamgyőztes karrierje végleg befuccsolhat a Magyar Nagydíj után

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Úgy néz ki, hogy Daniel Ricciardót már a szezon közben lapátra teheti a Red Bull, aki nem akarja elveszíteni fiatal pilótáját.

A Forma-1 jövő évi csapatfelállásáról szóló információkat Joe Saward friss blogbejegyzésében osztotta meg: a Red Bull, Ferrari és McLaren várhatóan változatlan felállásban fognak versenyezni, míg a Mercedesnél valószínűleg Andrea Kimi Antonelli kap lehetőséget. Saward szerint Carlos Sainznek a Williams lenne a jobb választás az Audi helyett, mivel a Williams 2026-ra nagy előrelépést tehet a Mercedes-motor miatt. A Ferraritól távozó Sainz átigazolása komoly meglepetéseket okozhat az F1-ben.

Az Audi és más gyártók által mutatott példák alapján Saward szerint hosszú és kemény munkával lehet csak sikereket elérni az F1-ben, és az Audi előtt is még sok küzdelem áll. Sainz 2+2 éves ajánlatot kapott a Williamstől, így ha 2026 után más lehetőséget kap, távozhat. Ricciardo helyzete a Red Bullnál komoly figyelmet kap, mivel Lawsonnak is esélye lehet pályafutása folytatására az RB-nél.

Az Esteban Oconnak nem biztató az Audi lehetősége, így a francia valószínűleg a Haas csapatánál köt ki, míg a Haasnál egy Doohan-Gasly/Bottas páros várható. Saward szerint Sargeant és Magnussen F1-ben maradása kis valószínűséggel bír, és a kínai Cou Kuan-yu sem élvezi a biztos helyzetet. A hírek alapján tehát változás várható a pilóták körében a közeljövőben az F1-ben.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések