Hamilton: „semmi értelme” nem volt a Mercedes kérésének, Russell előbb el kellett volna engedje őt

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Hamilton: „semmi értelme” nem volt a Mercedes kérésének, Russell előbb el kellett volna engedje őt

A Mercedes jól döntött a Japán Nagydíj végén, amikor félreállította George Russellt, hogy megvédje Lewis Hamilton pozícióját. Hamilton szerint jóval korábban is meg kellett volna kérniük Russellt, hogy engedje át őt. A verseny nagyon izgalmas volt a két Mercedes autó között, és a csapat végül úgy döntött, hogy Russellt küldik előre egy kiállásos stratégiával, hogy megvédjék Hamilton helyét Carlos Sainz ellen. Ennek eredményeként Sainz megelőzte Russellt, de már nem tudta utolérni Hamilton.

Russell eleinte tiltakozott a csapatutasítás ellen, de végül beleegyezett, hogy legyen Hamiltont segítő szerepben. Russell indoklása szerint nem tartja fontosnak saját bajnoki helyezését, hanem inkább azt szeretné, ha Hamilton megnyerné az összetett 3. helyét.

A Mercedes döntése megfelelőnek bizonyult, mivel könnyebb volt előzni Szuzukában, és Russell gumijai kopottabbak voltak, mint Hamilton és Sainz abroncsai. Azonban Hamilton szerint még korábban kellett volna cserélni a pozíciókat, hogy Russell vissza tudja verni Sainzot. A csapat azonban így is a legjobb megoldást választotta, hogy megvédjék Hamilton helyét és a csapatnak minél több pontot szerezzenek.

Tovább a cikkhez

Forrás: RallyCafe

Kapcsolódó bejegyzések