Az FIA-botrány újabb fordulatot vesz: Hamilton keményen kritizálja a szervezetet, miközben az elnök agyrázkódást szenvedett

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A hétszeres világbajnok kiállt Toto és Susie Wolff mellett az FIA éves díjátadóján, amelynek nyitányán az elnök furcsa mód nem tudott részt venni.

átni, ha a csapatfőnökök között a Wolff-házaspárról szóló vádak valósak, mert ez súlyos következményekkel járna az F1-es szakág számára. Egyelőre azonban nincsenek konkrét bizonyítékok ezekre a vádakra, és az FIA lezárta a vizsgálatot, mondván, hogy semmi szabálytalanságot nem találtak. Lewis Hamilton nem ért egyet a FIA döntésével, és úgy véli, hogy ez elfogadhatatlan. Szerinte az FIA-nak támogatnia kellene a sokszínűséget és a befogadást a sportban, nem pedig megkérdőjeleznie olyan eredményes női vezetők becsületességét, mint Susie Wolff. Hamilton szerint változtatásokra van szükség az FIA-n belül ahhoz, hogy a sport előrelépjen a helyes irányba, és kiáll amellett, hogy törvényesen kell eljárni mindenféle vádak vagy spekulációk esetén.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések