Megdöbbentő eredmények: Az F1-es versenyzőkről készült rangsor szerint Verstappen termelte a legolcsóbban, míg mások lemaradtak

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Az F1 pilótáinak fizetésében és eredményességében nagy a szórás, itt a lista, hogy egy pont megszerzése kinél mekkora fizetésbe került.

Az F1 versenyzők fizetésében és eredményességében jelentős szórás mutatkozik. Az egész évben rajthoz álló versenyzők közül legkedvezőbb arányban Oscar Piastri volt hatékony, hiszen mindössze 20 ezer dollárba került a csapatának egy pontja. Fernando Alonso, Lance Stroll és Sergio Pérez is viszonylag olcsón bizonyította rátermettségét. Lewis Hamilton és Max Verstappen viszont a lista középső részét foglalják el. Nagyobb szakadék mutatkozik a lista utolsó három pilótája, Logan Sargeant, Valtteri Bottas és Kevin Magnussen között, akik millió dolláros összegekért vállaltak egy-egy pontot. Érdekesség, hogy ezek a pilóták jövőre is szerződéssel rendelkeznek. A balesetek szempontjából pedig Cunoda, Piastri, Sargeant és Stroll voltak a legköltségesebbek, hiszen autóik megrongálása a saját bérüket meghaladó összeget is elérte. Ebből a szempontból a legjelentősebb költséget az amerikai pilóta, Stroll okozta az F1 mezőnyében.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések