Sainz sorsa bizonytalan az időmérőn tett hibája után: komoly bajba kerülhet?

Sainz sorsa bizonytalan az időmérőn tett hibája után: komoly bajba kerülhet?
Kép forrása: RallyCafe
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

A sportfelügyelők elutasították az Aston Martin óvását, így Carlos Sainz biztosan megtarthatja a sanghaji időmérőn szerzett hetedik helyét.

Az FIA elvetette az Aston Martin óvását, amelyben a Carlos Sainz elleni panaszukra hivatkoztak a Kínai Nagydíj időmérőjén történt eset kapcsán. A sportfelügyelők úgy döntöttek, hogy más szempontok figyelembevétele indokolt, nem pedig csak a szabályzat betű szerinti értelmezése. Az FIA megállapította, hogy a Ferrari pilótája, Sainz, megfelelt a sportszabályzatnak, és nem kapott külső segítséget az eset során.

A döntés előzményei közé tartozott, hogy az Aston Martin óvást nyújtott be a versenybírók döntése ellen, és az érintett istállók képviselői részt vettek a meghallgatáson. A sportfelügyelők arra jutottak, hogy a versenyirányításnak kell meghoznia az ilyen jellegű döntéseket, és hasonló esetekben az érintett versenyzőt tovább lehet engedni. Végül az Aston Martin óvását elutasították, így Sainz hetedik helyét érvényben hagyták.

Az esemény ismét rávilágított arra, hogy a Forma-1 szabályzatainak értelmezése és alkalmazása vitatott kérdésekhez vezethet, és időről időre különböző kimenetelű döntéseket hozhatnak az ilyen jellegű panaszok kapcsán. Ám a döntéshozók most úgy ítélték meg, hogy Sainz esete nem sérthette a sportszabályzatot, és helyesen jártak el a versenyirányítás intézkedései a Kínai Nagydíj időmérőjén.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések