Szomszédunkba látogathat el a Superbike-vb, a pálya vezetői már a szükséges feltételekről tájékozódnak

Szomszédunkba látogathat el a Superbike-vb, a pálya vezetői már a szükséges feltételekről tájékozódnak

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Pozsonytól nagyjából 40 kilométerre fekvő Slovakia Ring arra pályázik, hogy minél előbb fogadhassa a Superbike-világbajnokságot.

A Slovakia Ring pályája minél előbb szeretné vendégül látni a Superbike-világbajnokságot, és ehhez már több idei fordulón is részt vettek a pálya képviselői a megfelelő feltételek megismeréséért. Júniusban hivatalossá vált, hogy idén nem jön Magyarországra a verseny, mivel a Balaton Park Circuit nem készült el időben. Azonban a HUMDA tíz éves szerződést kötött a Superbike-sorozat mögött álló Dornával, ami reményt kelt arra, hogy jövőre Magyarországon is versenyezhetnek a motorosok. A Slovakia Ring jelentős beruházásokat tervez a pálya fejlesztése érdekében, hogy megfeleljen a sorozat követelményeinek és lehetőséget kapjon a Superbike-világbajnokság fogadására.
A pálya már tapasztalattal rendelkezik hasonló méretű események megrendezésében, és további versenyhétvégéken vesszük részt a Superbike-fordulókon. A Slovakia Ring rendelkezik a megfelelő méretekkel és infrastruktúrával ahhoz, hogy magas színvonalon lehessen a versenyt megrendezni. A létesítmény marketingigazgatója szerint már 2025-ben lehetőség nyílhat az esemény megrendezésére, amennyiben minden szükséges feltétel teljesül. A pálya tervei szerint törekednek arra, hogy a Superbike-világbajnokság mellett egyéb nagyszabású rendezvények otthonául is szolgáljanak a jövőben.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések