Az Apriliánál a hatékony problémamegoldás érdekében feláldoznák bizonyos eredményeiket is

Az Apriliánál a hatékony problémamegoldás érdekében feláldoznák bizonyos eredményeiket is

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Massimo Rivola kijelentette, az Aprilia a Q1-es szereplést is hajlandó megkockáztatni, hogy megoldják a gumikopással kapcsolatos gondjaikat.

Massimo Rivola elárulta, hogy az Aprilia Racing csapata fő versenyek második felében az abroncskopással küzdenek, és ennek megoldásához a Q1-ben való részvételt is fel kell kockáztatniuk. Rivola kiemelte, hogy bár javult a csapat tempója 2023 óta, a Ducati mégis előrébb lépett. Az Aprilia jól kezdte a 2024-es MotoGP szezont, Viñales három győzelmet szerzett az első három hétvégén. Az időmérőkön és sprintfutamokon jó teljesítményt nyújtanak, de a főversenyek második felében visszaesnek. Rivola szerint az újítások ellenére sem oldódik meg teljesen az abroncskopás problémájuk.
Az Aprilia az egykörös tempó helyett inkább a hosszabb távú verseny stratégiájára koncentrál péntekenként, ami kockázatot jelent a bejutást illetően az időmérő második szakaszába. Rivola szerint fontos az információgyűjtés pénteken, hogy megoldják az abroncskezelés és beállítási problémáikat. Az Aprilia fejlődik az abszolút tempóban, de még mindig van kihívásuk a teljesítmény egészével. S bár idén gyorsabbak, mint tavaly, mégis lemaradtak a győztesektől a főversenyeken.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések