„Már a határon egyensúlyozunk” – Ferrari

„Már a határon egyensúlyozunk” – Ferrari

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Nemcsak a pluszteljesítmény számít, hanem az is, hogy a pilóták mennyire magabiztosak a fejlesztésekkel: erre is figyelni kell az újításokkal kapcsolatban.

A Formula-1 csapatok vezetői, köztük Fred Vasseur is, hangsúlyozzák, hogy a jelenlegi szabályrendszer harmadik évében már rendkívül nehéz komoly fejlesztéseket végrehajtani a meglévő autókon. Az szoros versenyzés miatt még a minimális javulás is fontos, ugyanakkor a gépkocsi gyorsítása nehéz, mivel a fejlesztések más területeken is hibákat okozhatnak.

A csapatfőnök szerint a teljes teljesítmény egész hétvégéjét megváltoztathatja egy tizedmásodperc, de mégis nehéz jobbítani az autón anélkül, hogy más problémák adódnának. Az autók érzékenyek és bonyolultak, minden változtatással befolyásolják a meglévő tulajdonságait.

Az Aston Martin részéről Dan Fallows is megerősíti ezt a nézetet, hogy a fejlesztések egyre nehezebben hoznak pluszteljesítményt, mivel fontos megtartani az autó jó viselkedését és egyensúlyát. Ezért prioritásként kezelik azt, hogy mely tulajdonságokat kell megőrizni, és hogy reagálnak, ha egy területen romlás következik be, hogy visszatérjenek a megfelelő szintre.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések