Az F1-sztár Max Verstappen vallomása a nem mindennapi jogosítvány szerzésről

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Verstappen a közúti jogosítványa megszerzéséről: „A vizsgabiztos nem volt boldog”

A Red Bull tehetsége, Max Verstappen, aki már háromszoros világbajnok, mindössze 17 éves volt, amikor debütált a Formula-1-ben 2015-ben a Toro Rossóval. A fiatal kora miatt sokan kétségbe vonták a képességeit és támadták a Red Bullt is, mondván, hogy miért ülhet volán mögé egy olyan srác, akinek még jogosítványa sincs. Ezek a kritikák valószínűleg részben befolyásolták az FIA-t is, mert röviddel Verstappen bemutatkozása után szigorították a szabályokat, és azóta csak 18 évesnél idősebbek és jogosítvánnyal rendelkezők ülhetnek F1-es autóban. Ez azt jelenti, hogy hacsak nem módosítják ezeket az előírásokat, Verstappen valószínűleg a legfiatalabb F1-es pilóta marad.

Verstappennek nem kellett sokáig várnia a jogosítvány megszerzésére, és amint lehetősége volt rá, rögtön megszerezte. Azonban bevallotta, hogy nem ment minden gördülékenyen. Van egy története arról, hogy a vezetési vizsgán a vizsgáztató azt mondta neki, hogy menjen jobbra, de ő balra ment. Emellett nem adott elsőbbséget egy gyalogosnak a zebrán. Ezen vitázott a vizsgáztatóval, mivel Verstappen szerint a gyalogos még nem volt a zebrán. Érvelése az volt, hogy „még nem értek oda, akkor miért kéne megállnom?”. Végül sikeresen átment a vizsgán, bár neki kellemetlen lett volna, ha nem sikerül. Azonban úgy gondolja, hogy a vizsgáztató kedves volt hozzá.

Verstappen és Lewis Hamilton pályán tapasztalt rivalizálásáról azonban elmondta, hogy nincs szó személyes ellentétükről.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések