Audi belépése vagy kilépése? Az autógyártó cég tétovázása fokozza a pletykákat

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Tétova Audi: ez is hozzájárulhat a német márka F1-es kilépéséről szóló pletykákhoz

A pletykák az Audi F1-es kilépéséről a Radio Le Mans adásával kezdődtek, majd folytatódtak a francia Auto Journalban. Azonban igazán komoly lökést az adott a témának, hogy a Der Spiegel és az AMuS átfogó elemzést tett közzé, amely beszámolt a rosszul alakuló felkészülésről és a menedzsment változásairól. Ennek hatására felülvizsgálhatják az Audi F1-es projektjét.

Az Audi jelenleg a Sauber 25%-os tulajdonosa és létrehozták az F1-es motorrészleget Neuburgban. Hivatalosan is neveztek a 2026-os szezonra. Azonban az Autónak nemcsak egy motorrészlege kell, hanem csapatot is kell létrehoznia, amely versenyképes autót tud gyártani a mezőny topcsapataival szemben.

A The Race elemzése és információi szerint az Audi nem fektetett elég erőforrást a gyár és a csapat színvonalának felhúzására. Egyelőre nem tudni, hogy az Andreas Seidl, a Sauber-vezérigazgató erre lobbizása milyen eredménnyel járt az Audinál. A tőkebefektetésre vonatkozó szabályok értelmében a Saubernek van lehetősége fejleszteni az infrastruktúrát, azonban ehhez szükséges lenne az extra pénz.

Úgy tűnik, hogy az Audi nélkül a Saubernek nincs elegendő pénze az infrastrukturális beruházásokra. Ez konfliktushoz vezethet a svájci rész és a német tulajdonosok között, hogy ki és mennyiért finanszírozza ezeket a fejlesztéseket.

Tovább a cikkhez

Forrás: hu.motorsport

Kapcsolódó bejegyzések