A Honda újra erős motort fejleszthet Marquez fizetéséből

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Marquez: A Honda a fizetésemből újra erős motort fejleszthet

A 2022-es szezon egyik legnagyobb bejelentése az volt, hogy Marc Marquez távozik a Hondától és csatlakozik a Gresini Ducati csapatához. Bár még lett volna egy év hátra a szerződéséből, a Honda nem állított akadályt a spanyol távozása elé. Marquez kijelentette, hogy a Honda-val való kapcsolatuk mindig is őszinte és jó volt, és elégedett a közös sikereikkel. Mostanra azonban úgy érzi, hogy váltásra van szüksége ahhoz, hogy versenyképesebb legyen, és a Gresini Ducatival challeget jelentsen a győzelmekért.

Marquez számára nemcsak a győzelem a fontos, hanem az is, hogy magabiztosabban versenyezhessen a bukásokkal teli évek után. Úgy érzi, hogy a Ducatival stabilabb és gyorsabb motorra ülhet át, amivel könnyebben megvalósíthatja a céljait. A Honda távozásának előnye, hogy a gyártó 15 millió eurót költhet a motorfejlesztésre, és újabb szintre emelheti a teljesítményüket. Marquez hisz abban, hogy a Honda sikeres lesz nélküle is, és visszatérhet a csúcsra.

Eközben az F1 világában is történnek dolgok, Charles Leclerc elárulta, hogy a Ferrarinál megtanult türelmesnek lenni, bár ez eleinte komoly lemondásokkal járt számára.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések