Verstappen elutasítása: A sztárpilóta bátran megszólalt

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Verstappennek az Abu Dhabi Nagydíj pénteki napján is kijutott egy izgalmas pillanat: a holland a bokszutca szűkös kijáratán előzte meg a lassan csordogáló Mercedeseket. Szerinte egyértelmű a helyzet.

A második szabadedzésen előbb Carlos Sainz, majd Nico Hülkenberg ütközése után kellett elővenni a piros zászlót. Ez megnehezítette a versenyzők dolgát, mivel az első edzésen főleg fiatal pilóták köröztek, így nem tudtak releváns munkát végezni a versenyzők péntek délután. Max Verstappen ezután eléggé megharagudott és kijátszotta a bokszutca kijáratán „totojázó” Mercedeseket, centiméterekre a fal és a riválisok között maradva.

Verstappen szerint: „Ma nem sokat tanultam, az autó egyensúlya pedig nem volt megfelelő. Sokszor alulkormányzott volt az autó, gyakran kellett korrigálnom. Nem számítottam rá, hogy ennyire le leszünk maradva” – mondta.

Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája: „El kellene menniük az útból. Lassan mennek, én pedig szerettem volna minél előbb kijutni onnan, mert már nem volt túl sok időnk hátra. Végig középen voltak, aztán mikor megpróbáltam megelőzni őket, rám zártak…”

A másik Racing Point pilótája, Sergio Perez is hasonló problémákkal küzdött: „Sokat küszködtem az autó első részével. A történtek miatt alig tudtunk információt gyűjteni, különösen a közepes keverékekre vonatkozóan. A lágy gumis etapomon sokszor kerültem forgalomba, mert azok, akik tele tankkal mentek, feltartottak. Szóval nem volt egyszerű napunk.”

Mivel az első edzésen más vezette az autóját, elég kevés infójuk van a beállításokra vonatkozóan, így óvatosnak kell lenniük a kiválasztásukkor. Nem ideális tehát a hétvége kezdése, de majd meglátják, hogy hogyan alakul ez a holnapi nap.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések