Andretti megerősíti elkötelezettségét az új amerikai központ és szélcsatorna-fejlesztés mellett

Andretti megerősíti elkötelezettségét az új amerikai központ és szélcsatorna-fejlesztés mellett

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Komoly üzenetértékkel bír az F1 irányába az, hogy közzétette az első látványterveket az új amerikai központjáról az egyelőre elutasított Andretti Cadillac istálló.

Az Andretti Global tavaly bejelentette, hogy szeretnének csatlakozni a Formula-1-es mezőnyhöz a Cadillac támogatásával, de végül elutasították őket a kereskedelmi jogok birtokosa által is. Az F1 az azonnali versenyképesség hiányára és hozzáadott érték hiányára hivatkozva nem engedte be az Andretti-t az F1-be, bár 2028-ra nyitva hagyják a lehetőséget.

Az Andretti Cadillac 2026-ra tervezi a csatlakozást, és már felvázolták az Egyesült Államokban tervezett központjuk látványterveit, ahol az F1-es csapatuk is működne. A létesítményt a Ridge vállalat tervezi, amely több F1-es csapattal is dolgozott már. Az Andretti projekten belül az IndyCar és az IMSA is helyet kapna.

A Toyota F1-es szélcsatornában is fejlesztéseket végez az Andretti, hogy felkészüljenek a 2026-os F1-es csatlakozásra. A szélcsatorna modernizálása már zajlik, hogy minél jobban fel legyenek készülve az F1-es kihívásokra. Mindemellett nagy hangsúlyt fektetnek alkalmazottaik jólétére és környezetvédelmi tevékenységekre is a tervezett központban.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések