Versenyzés a csúcson: Porsche a Toyota mögött

Versenyzés a csúcson: Porsche a Toyota mögött

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Mind a négy tesztszakasz során egy Porsche volt a leggyorsabb Katarban, jó formában a Cadillac, a Peugeot és a Ferrari, a Toyota viszont csak tízen kívül.

Az Endurance-világbajnokság 2024-es idény előtti prológjára hétfőn és kedden került sor Katarban logisztikai okok miatt, ahol a Porsche 963 LMDh autói voltak a leggyorsabbak mind a négy háromórás szakaszon. A Penske által indított #5-ös autó vezette az összesített eredményeket Frederic Makowieczki jóvoltából a prológ legjobb idejével. A JOTA csapat az összesítettben a harmadik, illetve a hetedik helyen végzett a Hypercar kategóriában, Buttonnal és Ilott-tal a volán mögött.

A Peugeot-k keddi délelőtti gyakorlás során jó teljesítményt nyújtottak, a Toyota viszont halványan kezdett, a friss Balance of Performance-változtatások miatt nehezebb körülmények között. A BMW ígéretes volt a második tesztnapon a Hypercar kategóriában, megelőzve a Toyotákat is. Az LMGT3-as kategóriában a McLaren és az Aston Martin dominált, Gregoire Saucy és a D’Station autói remekeltek a legjobb köridőkkel.

A világbajnokság szezonnyitó futamát szombaton rendezik, amelyről további részletekért és menetrendért a Pitwall Talk YouTube-műsorban lehet tájékozódni este 19 órától. A WEC 2024-es idénye ígéretesnek tűnik a különböző gyártók és csapatok versenyével, izgalmas mérkőzések várhatók a világbajnokság során.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések