A Williams csapat költségmegtakarító döntése a karosszéria tekintetében

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Nem szokványos, hogy egy balesetnek olyan következménye van az F1-ben, hogy egy megsérülő karosszéria miatt nem tudja folytatni a hétvégét az egyik autó – de hogy fordulhatott ez elő a Williamsnél?

A Williams autójának sérülése miatt Alexander Albon nem tudja folytatni a hétvégét Melbourne-ben az első szabadedzésen való falnak ütközés miatt, mivel a tartalékerőforrás hiánya miatt nem tudják helyreállítani az autót.
A technológiai változások miatt a Williams csapata még nem készült el a tartalékautóval, és így hátrányba kerültek a versenytársaikkal szemben.
A karosszéria két ragasztott darabból áll össze, ami lehetővé teszi a súlyelosztás hatékonyabb kezelését, de ez a váltás komoly időveszteséget okozott a csapatnak.
A monocoque többször megbukott a törésteszten, tovább rontva az istálló helyzetét a verseny előtt.
A csapat döntése, hogy Albonnak még egy esélyt adnak, és a másik versenyzőt, Sargeantot, kiveszik az autóból, kockázatos lépés a pontszerzésért vívott csatában.
Összességében nehéz helyzetbe került a Williams, hiszen csak egy autóval tudnak részt venni a harmadik futamon, ami nem vet jó fényt a csapatra, különösen ha újból hiba történne Albon részéről.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések