A Jerezi sprint 15 bukásának okai

A Jerezi sprint 15 bukásának okai
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

A versenyzők több mint fele elesett a 12 körös szombati viadal során a MotoGP-ben: a számukra is alig látható nedves foltok fogtak ki rajtuk.

A MotoGP Spanyol Nagydíjának szombati sprintfutamán rendkívül kaotikus helyzet alakult ki, hiszen a 25 versenyzőből 15 bukott az alig 12 körös táv során, és végül csupán 16-an futották végig a versenyt. Különösen a 5-ös és 13-as kanyar okozott sok balesetet, több nagy nevet is érintve. Az eső után felszáradó aszfalton a slick gumik voltak a helyes választás, azonban az Angel Nieto nevű pálya aszfaltja nehezen szárad, ami hozzájárulhatott a balesetekhez.

Az esések miatt felmerült, hogy talán a futamot le kellett volna állítani vagy egyáltalán nem kellett volna elkezdeni azt. A nedves foltok látásával is problémák voltak, Mir és Marquez is arról beszélt, hogy nehéz volt észlelni ezeket a részeket, amelyek balesetveszélyessé tették a pályát. Vinales a versenyirányítást is kritizálta, úgy vélekedett, hogy időben le kellett volna fújni a versenyt a biztonság érdekében.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések