Róbert Kubica: Az érzések és kihívások más dimenziójába lépve – Az F1-en belül egyedülálló élmény a Ferrari volánja mögött

Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

2024-ben végre Ferrari-pilóta lehet Robert Kubica, és a WEC-ben, egyúttal Le Mans-ban dolgozhat majd a Scuderia sikeréért. Nem tagadja: ez a téma nyílt seb maradt neki.

Robert Kubica, a lengyel autóversenyző 2024-ben a Ferrari csapatában versenyezhet a World Endurance Championship (WEC) sorozatban. A tavalyi Le Mans győztes AF Corse csapatával együttműködve Kubica a Ferrarival állhat rajthoz a sorozat teljes szezonjában, egy hypercar versenyautóval.
Kubica régóta álmodik arról, hogy a Ferrari pilótája lehessen, és a baleset előtt már közel járt ehhez a lehetőséghez – ezért ez most számára egy édes-keserű helyzet.
A versenyző elmondta, hogy a Ferrarinál versenyezni valami egészen különleges, és bár korábban is közel volt hozzá, mint Formula 1-es pilóta, sosem valósult meg az álma, hogy vörösbe öltözhessen. Most ez az új lehetőség nagyszerű kihívás számára.
Kubica a 83-as számú Ferrari volánja mögé ülhet majd az endurance-világbajnokság futamain, és a 2023-as LMP2 bajnoki cím után most a csúcskategóriában méretheti meg magát. Versenytársai lesznek Yifei Ye és Robert Svarcman, akikkel együtt alkotják majd ezt az együttest.
A versenyző fontosnak tartja, hogy mindketten nagyon gyorsak, és bár a mezőny erős, mindent megtesznek majd azért, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák. A kevés tapasztalatuk miatt kihívást jelent, de mindent meg fognak tenni, hogy minél több pályai tapasztalatot szerezzenek, és a legjobban teljesítsenek.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések