Azonnali szenzáció: Cadillac megszerezte a pole pozíciót és körrekordot döntött Daytonában

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Pipo Derani minden rekordot megdöntött a Daytonai 24 órás időmérőjén, ráadásul egy másik Cadillac állhat fel mellé az első sorba.

A Cadillac rekordidővel szerezte meg a pole-t a Daytonai 24 órás futamra. Pipo Derani elképesztően teljesített, és az Action Express Racing #31-es autójával beállította az első rajtkockát 1:32,656-os körrel. Ez a leggyorsabb idő, amit valaha is elértünk a pályán, és felülmúlja a tavalyi legjobbat, amit Tom Blomqvist állított fel.
Derani csak nagyon szorosan szerezte meg a pole-t, mert Sebastien Bourdais a másik Cadillackkel mindössze 71 ezredmásodperccel maradt el tőle, így ő rajtolhat majd a második helyről. Felipe Nasr a #7-es Penske Porschéval pedig a harmadik helyet szerezte meg.
Az LMP2 kategóriában Ben Keating szerezte meg a pole-t a United Autosports #2-es autójával, míg a GTD kategóriában a Porsche volt a leggyorsabb Seb Priaulx révén.
A verseny még hátradőlt és rengeteg nyitott kérdéssel jár, de jelenleg úgy tűnik, hogy a Cadillac a leggyorsabb a mezőnyben.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések