Az életre-halálra kiélezett küzdelem a Desert Express 300-on

Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Szombat délben elrajtolt a Desert Express 300 autós prológja, hajszálvékony különbségekkel kialakítva a rajtsorrendet a következő két szakaszra.

Az M1 Flotta Magyar Tereprali Bajnokság nyitófutama Garamvölgyi Zoltán és Takács Antal prológgyőzelmével indult, követve őket Miroslav Zapletal és Marek Sykora 3 másodperces lemaradással. A szoros küzdelemben az SSV kategória Can-Am-je azonban borulásba keveredett, de gyors visszafordítás után sértetlenül folytatta a versenyt. A mezőny két 35 kilométeres szakaszon száguldott végig, köztes szervízparki ellenőrzéssel.

Az első speciálon Bodor Róbert vezetett a motorosoknál 50 másodperces előnnyel, míg a quadosoknál Karai Kristóf bizonyult a leggyorsabbnak 2 perccel. Az autósoknál Miroslav Zapletal végzett az élen 27 másodperces előnnyel. A második szakasz után a motor/quad összesített napi első helyezettje Karai Kristóf lett, míg az autósoknál Zapletal megőrizte első pozícióját.

Garamvölgyi Zoltán és Takács Antal vezet az SSV kategóriában, bár nem a kedvencük a homokos terep. Az első nap érzelmi hullámvasúton járt – prológ győzelmüket követve kardánhiány miatt problémák adódtak a pályán, de a versenyzők jól együttműködtek. A második helyen az M1 Motorsp. Párost végzedett.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések