A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton elgondolkodik a karrierje befejezésén 2021 végén

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A hétszeres F1-es világbajnok elismerte, hogy le kellett higgadnia az akkori szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj végjátékában történtek után, hogy tiszta fejjel dönthessen.

A 2021-es Formula-1-es Abu Dhabi Nagydíj óta már majdnem két év telt el, de még mindig sokszor előkerül a botrányos esemény. A versenyen Max Verstappen és Lewis Hamilton pontegyenlőséggel állt a rajtkőre, és bár Hamilton vezetett szinte végig, a végső körben Verstappen frissebb gumikon előzött meg.
A botrány abból fakadt, hogy a versenyigazgató, Michael Masi nem követte a szabályokat a biztonsági autó fázisa után, és csak néhány lekörözött autónak engedte vissza a körét. Emellett a biztonsági autó még a tervezett kör vége előtt elhagyta a pályát.
A botrány után Hamilton hónapokra eltűnt a nyilvánosság elől, és Hawaii szigetén pihent a rokonaival. Elismerte, hogy 2021 végén még a visszavonulás is megfordult a fejében, de úgy gondolja, hogy az érzelmek alapján hozott döntések nem mindig a legjobbak. Megvárta, hogy lenyugszanak az érzelmek, és tisztábban tudjon gondolkodni és helyes döntéseket hozni.
Hamilton azt is elmondta, hogy bár már két teljes szezontól is megfosztotta a futamgyőzelem, ez korántsem a legrosszabb időszaka. Előfordultak fiatalabb korában ennél rosszabb évei, például 2009-ben és az azt követő években, amikor a McLarennél versenyzett, és pedig a győzelmek ellenére is rosszabbul érezte magát a személyes szinten.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések