Egy tragédia szomorú árnya az F1-ben, Emellett Newey titka is feltárul: a friss hírek

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Gil de Ferran halálhíre rázta meg az autósport világát, de szó volt Verstappen F1-es vb-címeiről, Newey sikereiről és a Dakarról is.

Az újságban szerepel egy tragikus hír, miszerint váratlanul elhunyt Gil de Ferran. Az AP információi szerint a 56 éves korábbi versenyző pénteken szívrohamot kapott, amikor a fiával versenyzett. De Ferran nagy sikereket ért el versenyzőként, többek között bajnok lett a CART-ban és megnyerte az Indy 500-at. Az F1-hez is kötődött, tesztelt a Williams és az Arrows csapatánál, majd sportigazgatóként dolgozott a BAR/Honda és a McLaren csapatnál. A halálhíre mind a versenyzőket, mind a rajongókat megrendítette.

Kapcsolódó hírek közé tartozik a Red Bull-lal kapcsolatos információk is. Max Verstappen értékelte három világbajnoki címét és elmondta, hogy az idei szezon a legérzelemdúsabb volt számára. Adrian Newey, a csapat főtervezője elárulta a siker autóinak titkait, míg Christian Horner csapatfőnök hangsúlyozta a tervezői csapat fontosságát. Guanyu Zhou, a kínai pilóta nem törődik a „őrült” pletykákkal, míg Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke optimista a csapat jövőjét illetően. A FormulaPlusz rovatban az év pillanatait és az évértékelőt ismertetik, valamint említést tesznek a 2024-es Dakar Raliról is.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések