A Szupersztár Visszatér: Schumacher ismét világbajnoki címmel zárja karrierjét

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Mercedes bánja a Hamiltonnak kiadott csapatutasítást, jön a duplapontos futam, Grosjean lesz Raikkönen csapattársa, Villeneuve-nek kellemes csalódás a V8: ezek voltak december 9. F1-es hírei.

A Ferrari jelenlegi csapatfőnöke, Mattia Binotto, Charles Leclerc szerint még mindig dolgozik a 2023-as F1 autón, annak ellenére, hogy már kinevezték utódját, Fred Vasseurt. Binotto szeretné, hogy az SF-23-as jobb legyen, mint az előző modell. Valószínűleg ezt a célt sikerült elérni, hiszen ismerjük a végeredményt.
Valtteri Bottas 2021-ben sajnálatosnak tartja, hogy nem sikerült megszereznie az egyéni világbajnoki címet a Mercedes színeiben. Búcsúja során igyekszik a pozitívumokra koncentrálni.
A Haas elítéli Nyikita Mazepin közösségi médiában megosztott „fogdosós” videóját. Az ügyet belső körben intézik el, míg Mazepin nyilvánosan bocsánatot kért.
A Mercedes 2019-ben két napos tesztet tartott az 18 colos Pirelli-abroncsokkal George Russellel Abu Dhabiban. Ez a teszt zárta a gumigyártó idei tesztprogramját, amelyben a csapatok közreműködtek.
Claire Williams 2018-ban kiemelte, hogy Robert Kubica személyisége és küzdőszelleme nélkülözhetetlen a Williams számára. A lengyel pilóta rengeteget segített a csapatnak tartalékként az év során.
Lewis Hamilton 2017-ben megerősítette, hogy biztosan marad a Formula-1-ben 2020-ig, de el tudja képzelni, hogy 2021-ben átadja a helyét George Russellnek.
A Mercedes 2016-ban megbánta, hogy csapatutasítást adott Lewis Hamiltonnak az Abu Dhabi Nagydíjon. A brit pilóta szándékosan visszafogta tempóját, hogy lelassítsa csapattársát, Nico Rosberget. Rosberg végül megnyerte a világbajnokságot, de a csapat utólag szabadabb versenyt engedne köztük.
Benjamin Hoyle, a Mercedes-mérnök, nem csatlakozik a Ferrarihoz, mivel a korábbi csapat támadással vádolta meg őt az adatlopás miatt.
2013-ban számos új szabály vezettek be az F1-ben, többek között a versenyzők állandó rajtszámot választanak, a szezonzárón dupla pontokat kapnak, és bevezetik a költségsapkát.
Helmut Marko 2012-ben úgy nyilatkozott, hogy a Red Bull csapat szívesen rendezne Osztrák Nagydíjat az újraépített Red Bull Ringen.
Romain Grosjean 2011-ben visszatért az F1-be és a Renault második versenyzőjeként csatlakozott Kimi Raikkönen mellé.
A Lotus Csoport a Lotus Renault csapatban csak néhány év múlva vásárolná meg teljes tulajdonrészét, amelyek a Luxemburgban élő Gerard Lopez és Tony Fernandes tulajdonában vannak.
Gerard Lopez és Tony Fernandes 2009-ben arra figyelmeztette az F1-et, hogy ideje komolyabban foglalkozni az internet és az új média lehetőségeivel.
2008-ban a csapatvezetők egy ülésen vettek részt.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések