F1-Archív: Kritizálják Max Verstappen leigazolását

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


F1-Archív: Kritizálják Max Verstappen leigazolását

A Williams csapatot vezető Nicholas Latifi szeretné, ha a 2023-as üléséről döntéshozatalnál csak a Brit Nagydíjtól kezdve számítanák a teljesítményét.

Az Alfa Romeo csapatvezetője, Frederic Vasseur úgy érzi, hogy az ambiciózus tervek lehetőséget adnak arra, hogy egy sztárversenyzőt is csábítsanak a csapathoz.

Max Verstappen szerint a jövő évad már normál menetrend szerint zajlik majd, és nem kell változtatni a versenyek számán vagy időpontján.

A csapatfőnökök abban állapodtak meg, hogy a 2021-es új szabályok hatására a száraz futamok is ugyanolyan izgalmasak és fordulatosak lesznek, mint az eső áztatta Német Nagydíj volt.

A Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko szerint a Honda a többi gyártónál jobban teljesít kutatás és fejlesztés terén, ami miatt a Red Bull döntött a japán motorgyártóval való további együttműködés mellett.

A Ferrari meghosszabbította szerződést Kimi Raikkönenel, mivel a finn teljesítménye pozitív irányba változott ebben a szezonban.

Max Verstappen elmondta, hogy el tudja viselni a kritikákat, akárki is fogalmazza meg azokat, miután többeket magára haragított a Magyar Nagydíjon tanúsított agresszív versenystílusával.

Lewis Hamilton a 2015-ös szezonban tízadik alkalommal szerezett pole-pozíciót, közel fél másodperces előnnyel a csapattársa Nico Rosberg előtt.

Jacques Villeneuve nem volt elégedett Max Verstappen leigazolásával a Toro Rossónál, mivel a hollandnak mindössze egy F3-as szezon volt a háta mögött, ami szerinte hiba a jelenlegi szuperlicensz-rendszerben.

Sebastian Vettel örült volna, ha Kimi Raikkönen csapattársa lenne a Red Bullnál, de a tárgyalások a finnlel megrekedtek, így a Toro Rossós Daniel Ricciardo kapta meg az ülést.

Lewis Hamilton várhatóan marad a McLarennél, hiába van konfliktus a csapattársa, Fernando Alonso között.

A Mercedes reméli, hogy Spa gyors kanyarjai és egyenesei előnyt jelentenek az autójuk számára, hogy 20 évvel F1-es debütálása után Michael Schumacher méltósággal ünnepelhesse ezt az alkalmat.

A McLaren első rajtsora lett az Európai Nagydíjon Valenciában, Lewis Hamilton és Heikki Kovalainen foglalta el az első két helyet.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula.hu

Kapcsolódó bejegyzések