A McLaren legenda: Emlékezzünk az F1 világára

Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Ha végigfutjuk az elmúlt közel húsz év január 16-ai F1-es híreit, rendszeresen visszaköszön valami biztató a McLarennel kapcsolatban. Nézzük, hogy miről szólt ez a nap 2000 óta.

ó volt a legdominánsabb a mezőnyben. A Scuderia azt nyilatkozta, hogy a két kiváló pilóta együtt nem működne a csapat érdekeinek szempontjából.
2012: A Forma-1 történetének egyik legtragikusabb balesete történt a Japán Nagydíjon, amikor Romain Grosjean autója a rajt után tömegkarambolba keveredett, és tárcsázási sebességgel átszáguldott egy másik autón. Szerencsére senki sem sérült meg komolyan, de ez a baleset felvetette a biztonsági előírások újraértékelését.
2011: Sebastian Vettel a legfiatalabb Formula-1 világbajnokként beírta nevét a történelemkönyvekbe. Az akkor mindössze 23 éves német pilóta az egész szezonban dominált, és 11 futamon állt a dobogón, ebből 9-szer ért elsőként célba.
2010: Az első Abu Dhabi Nagydíj volt a 2010-es szezon záróversenye, ahol Sebastian Vettel győzött és a bajnoki cím is eldőlt javára. A német pilóta ezzel a győzelemmel megelőzte a korábbi éllovas Lewis Hamiltont, és megszerezte első világbajnoki címét.
2009: A Brawn GP csapat meglepetésre a bajnoki címet szerezte a konstruktőrök között. A szezon elején hatalmas előnyt szerzett a többi istállóval szemben, köszönhetően a Brawn BGP 001 autó erős teljesítményének. Ross Brawn csapatfőnök maga is meglepett a sikerrel, hiszen az év elején még a csapat létezése is kérdéses volt.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések