Az F1-Archív: Kimi Räikkönen a Toyota csapatához igazolna

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Több szezonzáró hétvége egyik napja esett október 20-ra, így például a 2006-os és a 2007-es, ami két felejthetetlen szezont zárt le. Button egyesek szerint világbajnok lesz, mások szerint pedig nem.

„2021: Daniel Ricciardo elismerte, hogy korábban volt benne némi keserűség amiatt, hogy nem szerzett még vb-címet a Formula-1-ben, állítása szerint azonban mostanra megváltozott a hozzáállása ennek kapcsán és megbékélt ezzel a ténnyel.
2020: Max Verstappen nem akart már az F1-ről olvasni, ezért kikövette az Instagramon a Red Bullt. Bár többen azt pletykálták, hogy talán már nem elégedett a csapatával, ő nem tulajdonít nagy jelentőséget ennek.
2019: A tájfun miatt be kellett fújni a Japán Nagydíj szombati napját, több versenyző felvetette, hogy bevezethetnék állandó jelleggel a kétnapos versenyhétvégéket, de a szabályalkotók nem hajlandóak erre.
2018: Lewis Hamilton megszerezte kilencedik pole-pozícióját az éven, míg Sebastian Vettel csak az ötödik helyről indulhat egy büntetés miatt. Az első sorból Kimi Raikkönen indulhat még Hamilton mellett, aki lágyabb gumikon várja a vasárnapi versenyt.
2017: Max Verstappen meghosszabbította 2019 végéig szóló szerződését a Red Bull F1-es csapatával, így 2020-ig biztosan az energiaitalosok versenyzője marad.
2016: Jenson Button szerint az F1 vezetőségének meg kellene fontolnia a rövidebb futamokat a mai fiatal közönség igényei miatt.
2015: Pascal Wehrlein DTM bajnok várja a döntést, hogy kap-e ülést valamelyik csapatnál a 2016-os F1 szezonra.
2014: A Marussia sportigazgatója, Graeme Lowdon szerint mindent meg kell tenniük a hátralévő versenyeken, hogy megtartsák pozíciójukat a világbajnoki összetettben.
2012: Jules Bianchi megnyerte a pole-pozíciót a Formula Renault 3,5 literes kategóriában, de végül elbukta a bajnoki címet.
2010: A Mercedes csapatfőnöke szerint túl konzervatívak a fejlesztések terén és csak a következő szezonra koncentrálnak.
2009: A Toyota ajánlatot tett Kimi Raikkönennek, hogy 2010-ben náluk versenyezzen, de végül a finn versenyző a ralit választotta.
2008: A McLaren óvatosan áll a szezonzáróhoz a 2007-es történések miatt. Hamilton hétpontos előnnyel érkezik Brazíliába, de Massa jelent rá némi veszélyt.
2007: Felipe Massa szerezte meg a pole-pozíciót a szezonzárón, míg Hamilton és Raikkönen a második és harmadik rajtkockában indul.
2006: Michael Schumacher utolsó versenyhétvégéjére készül, és bár már nem esélyes a vb-címre, célja, hogy megnyerje a versenyt és segítse a Ferrarit a konstruktőri bajnoki cím megszerzésében.”

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések