A Red Bull történelmet írt a bajnokság első két helyével

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Bebiztosította második helyét az egyéni pontversenyben Sergio Perez, ezzel az első világbajnoki 1-2-jét szerezte a Red Bull a Formula-1-ben.

Sergio Perez fantasztikusan kezdte a 2023-as szezont a Red Bull csapatával, megnyerve az első négy futam közül kettőt. Azonban később csökkenő teljesítményt mutatott, míg Max Verstappen hosszú győzelmi sorozata komoly pszichológiai terhet rakott rá. Perez az utóbbi időben nem tudott futamot nyerni, és gyakran már a Q2-ben vagy a Q1-ben búcsút mondott az időmérő edzésen, a futamok során pedig folyamatosan felzárkózásra volt kényszerült még dobogós helyezésért is.

Azonban az utolsó versenyekre újra összekapta magát, és bár nem volt esélye győzni a verhetetlen Verstappen ellenében, a Las Vegas-i versenyen elért harmadik helyével biztosította be a második helyét a szezon végi pontversenyben. Ez a csapat számára korábban még sosem elért eredmény.

Sajnos a verseny rajtjánál egy balesetbe keveredett, és cserélni kellett az autó orrkúpját. Ezután azonban fantasztikus versenyt teljesített.

A Las Vegas-i győzelmével a Red Bull csapata idén megszerezte a 20. győzelmét, ezzel megdöntve a Mercedes 2016-os rekordját. Max Verstappen már a 18. győzelmét aratta, összesen pedig 20-szor álltak fel a dobogóra. Ennek ellenére Pereznek úgymond bebiztosították a második helyet a bajnokságban. Ez a verseny tehát tökéletesen összefoglalta a Red Bull idei szezonját.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések