Döntött az AlphaTauri: még marad Lawson

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Döntött az AlphaTauri: még marad Lawson

Daniel Ricciardo a Holland Nagydíj második szabadedzésén szenvedett kéztörést, ami miatt több futamot kellett kihagynia. Helyettese, Liam Lawson jól teljesített az AlphaTauri csapatában, és a szingapúri versenyen a csapat legjobb eredményét érte el a kilencedik helyezésével.
Bár először úgy tűnt, hogy Ricciardo a Katari Nagydíjon már részt vehet, a múlt héten hírek érkeztek arról, hogy nem siettetik a visszatérését, és előbb egy szimulátoros teszt után döntenek.
Most úgy tűnik, hogy Ricciardo mégsem fog versenyezni Katarban, így Lawson lesz ismét az AlphaTauri pilótája Yuki Tsunoda mellett. Valószínűleg Ricciardo csak a következő USA Nagydíjon, Austinban állhat újra rajthoz.
Ezt a döntést talán az is befolyásolta, hogy Katarban sprint hétvégét rendeznek, és ha Ricciardonak kiderült volna a szabadedzésen, hogy még nem áll készen az autóversenyre, akkor Lawsonnál nagy hátrányba került volna, mert azonnal az időmérővel kellett volna nekivágnia a hétvégének.
Ugyanakkor Ricciardónak valószínűleg nem kell aggódnia a 2024-es üléséért, mert az AlphaTauri megerősítette, hogy ő és Tsunoda fogják alkotni a duójukat a következő Formula-1-es szezonban.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések