Fontos bejelentések a Forma-1 világából: Az FIA és a Williams is új fejleményeket jelentett be hétfőn

Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Ben Sulayem erős nyilatkozatot tett, felújítják a monzai pályát, motorost ütöttek el Coronelék a Dakaron: a mai nap összefoglalója.

Az FIA technikai igazgatója, Tim Goss távozik a szervezettől, és várhatóan ismét egy Formula–1-es alakulatnál folytatja a munkáját. Goss már a harmadik fontos beosztással bíró szakember, aki az elmúlt néhány hétben elhagyta az FIA-t. Steve Nielsen sportigazgató és Deborah Mayer, a FIA női bizottságának vezetője is távozott a szervezettől. Tom Malyon, aki korábban dolgozott a Red Bullnál és a Saubernél, Nielsen helyére érkezik.

A Williams bejelentette, hogy a jövőben is a Mercedes erőforrásait használja a Forma-1-ben. Így már csak egyetlen csapat van a mezőnyben, amelynek nincs hivatalos motorpartnere a 2026-os idényre. A Haas ugyan használja a Ferrari motorjait, de szorosabbá vált a kapcsolatuk a maranellóiakkal, így a váltás kevésbé valószínű.

Mohammed ben Sulayem, az FIA elnöke érdekes nyilatkozatot tett arról, hogy tudja, kik támadják őt, és azt gondolják, hogy nem tud róluk. Emellett kifejtette, hogy csak őszinteséget kér, és nem érdeklik a részvényárfolyamok vagy a jegyeladások.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések