Sainz hőstettével mentette meg a napot autóbalesetéből

Sainz hőstettével mentette meg a napot autóbalesetéből

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Q2-es hibája ellenére is a hetedik helyig jutott az F1-es Kínai Nagydíjon a Ferrari spanyolja, vasárnap viszont jobb tempó kell a dobogóhoz.

A Kínai Nagydíj időmérőjén Carlos Sainz balesetet szenvedett, de sikerült továbbjutnia a Q3-ba a sérült autóval. Sainz elmondása szerint a szerencsének köszönheti, hogy a pályától távolabb ütközött a falnak, így jobban megúszták az incidens következményeit. A Ferrari csapata gyorsan javította az autót, és végül hetedikként kvalifikált.
A spanyol versenyző az első szárny cseréje miatt autója egyensúlya változott, de így is erős kört tudott futni. Sainz szerint a Ferrari nem ideális a hosszú, gyors kanyarokban Sanghajban, de reménykedik a jobb versenytempóban a futamon.
A versenyre való felkészülésben Sainz inkább a McLarenek és az Astont tartja figyelemre méltóknak, mint a Red Bullokat. Az autókat megelőzni komoly feladat lesz a versenyen, de bízik abban, hogy visszazárkózhatnak a jó tempóval. Charles Leclerc-sel még nem beszéltek a sprintverseny utáni eseményekről, de tervezik a beszélgetést az esetleges feszültségek elkerülése érdekében.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések