A legfiatalabb autóversenyző a Max Verstappen, aki alkalmazkodik az autóhoz, amit adnak neki

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A háromszoros F1-es világbajnok állítja: neki is adaptálnia kell magát a Red Bull versenygépeihez – igazából azt sem tudja megfogalmazni, milyen a stílusa.

Max Verstappen a 2023-as Formula-1-es szezonban harmadszor nyerte meg a világbajnoki címet, és a legdominánsabb teljesítményével ragyogott, hiszen 19 futamból 22-ben ő ért elsőként a célba, és a három maradék futamon egy második és egy ötödik helyet ért el.
A Red Bull autójának technikai előnye nyilvánvaló szerepet játszott Verstappen sikereiben, és a csapattársa, Sergio Perez elleni fölénye is lenyűgöző volt. Néhány vélemény szerint – amit Perez is utalásokkal erősít meg – Verstappen előnyben részesülhetett a szezon közepi fejlesztések miatt, ezért volt Perez kezdeti ígéretes teljesítménye után lemaradva.
Verstappen maga elmondta a Motorsport.com lapnak, hogy nem tudja pontosan meghatározni a vezetési stílusát, mert az elégít ki minden helyzetben vagy az autó preferenciáitól függ. Egyszerűen alkalmazkodik ahhoz, amit az autótól kap.
A Red Bull az év során nem Verstappen ízlését célozza a fejlesztéseivel, hanem egyszerűen az autógyorsításra törekszik. Összességében nyernek leszorítóerőt és tapadást az újításokkal. Verstappen elégedett az autó viselkedésével, de ha gyengébben kormányozható lenne, akkor alkalmazkodnia kellene hozzá.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések