Albon csendben tűri a sértést a Williams felé

Albon csendben tűri a sértést a Williams felé

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A thai-brit F1-es elárulta: az év eleji szenvedésüket nagyrészt az autójuk túlsúlya okozta – amelyből szerinte még mostanra is maradt jócskán.

A Williams csapata nagyot zuhant vissza a 2024-es Formula-1 szezonban a tavalyi hetedik helyezésükhöz képest, először a Monacói Nagydíjon tudtak pontokat szerezni. James Vowles csapatfőnök elárulta, hogy a súlyproblémák miatt küzdöttek, ami jelentős hátrányt jelentett a versenypályán. Alexander Albon nehéznek találta, hogy nem beszélhetett a problémáról a nyilvánosság előtt, de most már elárulta, milyen megküzdéseket jelentett neki ez hallgatás. Az új hátsó szárny és a fejlesztések javítottak a teljesítményen, de még mindig túlsúlyos a versenyautójuk.

Albon pozitívan nyilatkozott a Monacói és a Kanadai Nagydíj utáni teljesítményükről, de úgy érzi, hogy a súlyprobléma továbbra is hátráltatja őket. Barcelona lesz a legnagyobb kihívás, mivel itt már számítani fog az autó súlya. Az új hátsó szárny segíthet a Barcelonai Nagydíjon, de Albon nem vár csodát, inkább stabilitást és konzisztenciát remél az autótól a következő versenyeken.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések