Az Andretti csapat lendületet vesz a GM érkezése előtt az F1-ben

Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Michael Andretti csapattulajdonos büszke rá, hogy velük érkezhet meg a sportba a General Motors, de hangsúlyozta: a lehető leghamarabb csatlakoznának.

A General Motors kedd délután bejelentette, hogy 2028-tól hivatalosan is regisztrált motorgyártóként csatlakozik a Formula-1-hez. Az amerikai gyártó kifejezte szándékát, hogy a Cadillac márkanevű hajtásláncokkal az Andretti istállót látják el, amennyiben a csapat megszerzi a Nemzetközi Automobil Szövetség és a Formula One Management jóváhagyását. Ezáltal a General Motors a hetedik motorgyártó lesz a Formula-1-ben, csatlakozva a Mercedeshez, a Ferrarival, a Renault/Alpine-nel, a Red Bull Powertrains-szel, a Hondával és az Audival.

A bejelentésre reagálva Michael Andretti, az Andretti csapat tulajdonosa és vezetője is elmondta örömét Twitter posztjában, és hangsúlyozta, hogy eredeti terveik szerint még 2028 előtt csatlakoznak a Formula-1-hez. Hozzátette, hogy a General Motors hozzáadott értéket jelent az F1-nek, és azzal büszkék, hogy az Andretti Cadillac együttműködés lehetővé teszi mindezt.

Az FIA korábban lehetőséget adott az új csapatoknak pályázni a 2025-2027 közötti időszakra, azonban az Andretti csapat jelezte, hogy már 2025-ben, az új szabályrendszert megelőzően csatlakoznának a mezőnyhöz. Ez azt jelenti, hogy az első két-három szezonban még nem a General Motors erőforrásait használnák, hanem egy másik gyártótól szereznének motorokat, amennyiben sikerül megegyezniük a Formula-1 vezetőségével és az egyéb csapatokkal.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések