Verstappen átmeneti gondjai a hideg gumikkal a Formula-1-ben

Verstappen átmeneti gondjai a hideg gumikkal a Formula-1-ben

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Újabb sima futamgyőzelmet szerzett a Red Bull istállójával Max Verstappen, akinek a Szaúd-arábiai Nagydíjon csak az abroncsokkal gyűlt meg a baja. A második helyen leintett Sergio Perez úgy érzi, fejlődött.F1VILÁG.HU – Hírek

Max Verstappen a 2024-es Forma-1-es szezon második versenyhétvégéjén 56. futamgyőzelmét és 100. dobogós helyezését szerezte meg Szaúd-Arábiában, Bahrein után ismét dominált. Az első rajtkockából indulva tökéletes versenyt futott, a biztonsági autós fázis csak az elején törte meg az ütemét. Verstappen nagyon jól érezte magát az autóban, bár az utolsó etap hosszabb volt a tervezettnél, de sikerült megtartani az első helyet. Az autója mintha sínen közlekedne, bár a kemény abroncsok miatt nagyobb kihívást jelentett a versenytávon való kezelése.

Verstappen mögött a második helyen Sergio Perez végzett, aki a harmadik helyről indulva nagy csatában állt Charles Leclerc-el. Perez elmondása szerint javult a teljesítményük a szezonnyitó óta, bár nehéz volt a hosszú etapot a kemény abroncsokon teljesíteni. A biztonsági autós kavarodás Perezt időbüntetéssel sújtotta, de ez nem befolyásolta a verseny végeredményét. Perez szerint a bokszutca szélességének növelése segíthetne hasonló esetek elkerülésében.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések