Alfa Romeo titokzatos döntése: Miért utasította vissza a Haas ajánlatát?

Elárulta az Alfa Romeo, miért mondott nemet a Haasnak – F1VILÁG.HU

Az Alfa Romeo együttműködése a Hinwil istállóval idén véget ért, és korábban voltak hírek arról, hogy az olasz autógyártó a Haas csapat révén továbbra is jelen lesz a Forma-1-ben. Azonban az Alfa Romeo nemrégiben bejelentette, hogy búcsút int a Forma-1-nek, és a vezérigazgató, Jean-Philippe Imperato döntött így, nemet mondva az amerikai csapatnak.

Imperato úgy véli, hogy nincs értelme ugyanazokkal a feltételekkel ugyanazt megismételni, valamint saját terméke fejlesztésébe kell befektetniük a pénzt. Emellett az autóversenyzéstől sem akarnak teljesen elszakadni, és az endurance-versenyzés felé orientálódnak, de egyelőre még nem kötelezték el magukat konkrét tervek mellett.

Az Alfa Romeo vezetője nem kívánja kockáztatni a cég jövőjét, hogy anyagilag veszteségesek legyenek, és fennáll a veszélye annak, hogy az endurance-versenyzésben is hasonló költségek keletkeznek, mint korábban a Forma-1-ben. Azonban továbbra is dolgoznak a lehetőségeken, és amint találnak megfelelő programot, azt nyilvánosságra fogják hozni.

Tovább a cikkhez