A topcsapatok támogatják a 2025-re tervezett új F1-es pontrendszert

A topcsapatok támogatják a 2025-re tervezett új F1-es pontrendszert

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Nem ellenzik a Forma-1 topcsapatai sem azt, hogy 2025-től megváltozzon a pontrendszer a száguldó cirkuszban.F1VILÁG.HU – Hírek

A brit médiajelentések szerint a következő idénytől változhat a pontozási rendszer az autósportok csúcsszintjén, mely szerint 2025-től a legjobb 12 versenyző kaphatna pontot, javítva az alsóbb helyezésekre jutó pontok mennyiségét. A Formula-1 Bizottsága a változtatásról szóló döntést 2025-ben hozná meg, amelyhez egyszerű többség szükséges, és elsősorban a kisebb csapatok érdekei miatt került napirendre.

Fred Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke támogatja az új pontozási rendszert, mivel érti az alacsonyabb helyezések miatti frusztrációt. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint kiegyensúlyozottság kell a pontozási rendszerben, míg Laurent Mekies úgy véli, hogy nincsenek már gyenge csapatok az F1-ben, és szükség van a módosításra. Ayao Komatsu, a Haas csapatfőnöke is támogatja a változtatást, mert a motivációt erősítené és igazságosabbá tenné a versenyzők és csapatok számára.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések