Visszatérés a gyökerekhez: A fiatal Vettel megmenti a német büszkeséget

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A nagy Michael Schumacher az egyéni döntőben, majd a csapatversenyben is hibázott– aztán jött a Bajnokok Tornáján debütáló Sebastian Vettel, hogy elhódítsa a Nemzetek Kupáját. 2007-ben történt.

A Race of Champions 2007. december 16-án a Wembley Stadionban került megrendezésre, ahol a motorsport különböző kategóriáinak neves szereplői vettek részt. A versenyen olyan hírességek léptek fel, mint Michael Schumacher, Jenson Button, David Coulthard és Heikki Kovalainen. A verseny elsősorban Schumacher körül forgott, aki előtte egy második visszavonulása után másodszor vett részt a Race of Champions-n.

Schumacher Henning Solberg, Button és Bourdais kiütésével jutott a hárommenetes döntőbe, ahol Mattias Ekströmmel került szembe. A versenyt végül Ekström nyerte, miután Schumacher a kanyarban megpördült.

A Nemzetek Kupáját már néhány órával korábban rendezték, ahol Németország és Finnország képviselte magát. A versenyen Schumacher Kovalainennal került szembe az első körben, de sajnos az autója lerobbant a rajtvonalon, így a győzelmet Kovalainen szerezte meg. A német csapat trófeája Sebastian Vettelnek jutott, aki akkoriban még csak nyolc nagydíjon állt rajthoz.

Vettel az egyéni versenyben nehéz időkön ment keresztül, de végül Marcus Grönholmot és Kovalainent is legyőzte. Vettel összességében hétszer nyerte meg a Nemzetek Kupáját, hatszor Schumacherrel együtt. Egyéni versenyben azonban csak egyszer tudott nyerni a Bajnokok Tornáján.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések